Monday, November 17, 2014

Ke Temerloh Kita


mak mereka baru aje tuko kerja baru...
tak boleh le nak cuti pepanjang, maka mari la kite bercuti secara runcit-runcit...

minggu nie (minggu lepas)... kite ke temerloh...melawat mak sedara & cousin mereka...

bergerak tidak le seawal pagi pon... dah nak hampir asar baru nak gerak...al maklum dekat aje kan...

sampai temerloh dah petang sangat... kite berehat-rehat aje di rumah...

pagi sok ye... pagi-pagi lagi mak ngah ye dah buat plan...
mula nak ke pekan sari...pas tu ke kuala gandah...
ujung ke kuala gandah aje la... ujan lebat pagi ahad tu...

masuk kena daftar dulu la ye...


budak nie la kan... buat perangai...tak nak jalan...
jenuh pulak nak mendukung dia...tah ape yang dia takut kan
tengok muka..tak ada rupa takut pun...mengada namaye...


feeding time...
tebu -RM3
pisang - RM5

kalu nak mandi sama mereka nie kena tunggu kol 2-3 petang... & kena book tour guide
tapi kami tak le...


feeding time kami lak...
nie kami... mengadap mak jah & anak2 ye kat depan nun...


kat tepi sungai ada bangku...boleh le berehat sambil makan roti...
nie pemandangan pun cantik..


keliling ada macam pokok buah-buahan, buluh...




dalam kol 12. 30 ada tayangan video... untuk menjadikan lawatan lagi bermakna...mari ke bilik tayangan video...
lepas tu kite ke deerland lak ye
check ticket, nanti dapat beberapa bekas keledek...


kasi makan kat pak sa nie...


suka la mereka ye nie...


ada ular untuk bergambar...


tengah buat ape tu!!!




encik raccon tayang badan


kuar awal pagi...
2 tempat lawatan...
singgah lunch..pekena patin tempoyak..
sampai umah mak ngah mereka kol 3.30 petang...
rehat-rehat 2-3 jam...
kol 6 gerak ke KL...

psst: terjumpa lak jiran belakang umah kat kuala gandar

Monday, November 10, 2014

Bagan Lalang: Camping


plan asal nak ke Melaka...
tapi sebab mereka yang memang plan nak ke Melaka tak jadi... kami tukar ke Bagan Lalang le..

ada tujuan lain juga... konon nak sambut besday along kat sana.. tapi kan mak ngah & mak su dah buat kejutan... lalu besday kek mak order jadi buat makan-makan aje...

sabtu pagi 8/11/2014 dari pagi ujan turun... dalam perjalanan pun ujan turun...
tapi hampir tiba aje...cuaca terus cerah...
hah...budak-budak suka aaa...kalu tak terbatal aktiviti main air...

mak kan semangat... siap tempah baju sama kaler..ada tulisan Jawi Khat kat baju...
adek suka tau spoil gambo...



macam nie... senang nak cari...kaler ijau...terang...



turun laut...
air mula pasang jam 4.30 petang...


adek hanya layak main di gigi air saje..



hampir ke maghrib...


bukan hero-hero-hero yang buat...


konon kan nak amik gambo silhouette









khemah sudah dipasang...



chef bbq & penolong chef sedang bertungkus lumus menyiapkan makanan



penolong sedang mengunyit


air teh o dah lama siap...



menunggu giliran untuk dibakar,,,


nie patut dijadikan aktiviti bulanan...
hero-hero-hero kemain suka...

psst: pas nie kite ke utan pulak...

Sunday, November 9, 2014

Hari Puja Umur Along


tahun nie along dapat 2 kek..
satu kek dari mak ngah & mak su...

nie memang betui-betui suprise...
mak die tak tahu ape-ape... tapi die mcm tahu aje ada kek untuk die...






yang nie lak kek mak order... sehari sebelum besday die...tapi makan pada 8/11/2014...



psst: iye banyak aktiviti... banyak leh update

Wednesday, November 5, 2014

XI Sudah


5/11/2003, hari rabu, pukol 2.10 petang...

kecik aje orang ye... senang nak jaga... tak banyak songeh.. agak ye tahu... mak adalah first timer...

hari nie 5/11/2014... dah hampir besar mak ye...

perangai lak dah jadi macam-macam...
kekadang boleh diharap... kekadang payah...
kekadang tak banyak citer...Ya Allah kekadang menguji kesabaran mak ayah...
walau ape pun yang terjadi.. biar iman dan islam di dalam hati...

selamat hari lahir along...




psst: kek dah order nie...

Monday, November 3, 2014

Jika Mak Bekerja

iye mereka berjimba...
mak adalah jeles...

dataran merdeka 2/11/2014...