Tuesday, July 29, 2014

Salam Aidilfitri 2014


selamat ari raya...
maaf zahir & batin

tahun nie beraya di kampung...




tahun nie, pagi-pagi raya ada orang merajuk...nun yang tak ceria tu...
sebab tak dapat aiskrim...aiskrim kena amik oleh adek...

Thursday, July 17, 2014

Kita Adalah Kita


**:kenapa mak tak beli roti johan...
***:emmmppp...roti johan... mane ada roti johan...(kakhakhakahkahka)
**:adalah...roti johan...yang kat pasar malam tu...
***:roti john la...(kahkahkahkahkah)

p/s: malaysiakanlah makanan kita...chef echan

psst: sakit perut gelak...

Tuesday, July 8, 2014

Cuti Sekolah Bermula: Kite Sambung Lagi Ke Perhentian


sampai bila la nak nak abih kisah cuti sekolah nie...
dah nak masuk cuti sekolah seterusnya gamak ye...

awal cuti ari tu dari bandar ke pulau, nanti ke hutan lak... kemudian balik ke kampung...

3 hari 2 malam di D' Rock Garden Resort, Long Beach, Pulau Perhentian...
bilik murah ada kipas + angin laut kuat... untung sebab atas bukit... dari bilik leh nampak lautan saujana mata memandang...
bilik mahal ada aircond

sebab atas bukit jenuh memanjat nak sampai ke bilik...
makan? kat pulau? mahal... nasi goreng cina RM9...harap maklum..

aktiviti hari pertama: panjat bukit untuk ke bilik dan mandi manda di laut biru/hijau...
hari kedua: ke penyu point --> snorkling point --> kampung nelayan untuk lunch --> mandi manda
hari ketiga: pagi-pagi buta dah sibuk nak mandi laut lagi (hero-hero tu la) --> kembali ke daratan...

hampir sampai...
dah naik bot laju tukar ke sampan lak...


view dari lobby resort


the long beach...


menanti bilik disediakan...
main layang-layang kononnya...


mandi!!!


jumpe kawan dari Holland...



morning...sun rise...
view dari dalam bilik...






pagi lagi dah mandi...
sementara tunggu bot untuk ke penyu point...




di turtle point...
berjaya nampak penyu...


snorkling point...
adek pun nak tengok ikan warna-warni...






mereka berdua nie berjaya melihat ikan warna-warni...


di coral beach...


mau pulang ke daratan...








psst: jenuh nak menghabiskan cerita cuti sekolah nie...

Friday, June 27, 2014

Cuti Sekolah Bermula: Pesta Wau Antarabangsa

mari kita sambung cerita...

ke Pantai Geting, melihat Pesta Wau Antarabangsa
kebetulan kami sampai hari yang terakhir...

ada macam bentuk...
ada macam-macam pertandingan...
ada macam-macam jualan...
meriah pantai...


















kami pun nak interframe juga...



psst: kekadang tak yah taip pepanjang..letak gambo aje.. "a picture speaks a thousand words".. itu bila ahkak dah lupa banyak benda...

Monday, June 23, 2014

Cuti Sekolah Bermula: Mengenal Adat Kita


Istana Jahar, sebelah Pasar Siti Khadijah aje...
Atau dikenali juga Istana Adat Istiadat...
Dalam tu tak leh amik gambar...
gambar-gambar yang ada gambar kat luar aje...

beca lama...





pintu masuk istana...
oh muka ahkak...boleh buat goreng ikan...berminyak...


sampan-sampan nie di bahagian belakang istana...
atau lebih tepat...bawah istana...


kepala sampan/kapal replika...



atap tandas...
ha ko...atap tandas pun ko nak amik gambar...


nie lanca kan...ke bukan... pedati?